dinsdag 24 april 2018

Kom op 19 november naar de Dag van het mbo

Het gaat goed met het middelbaar beroepsonderwijs. De kwaliteit is op orde; studenten, mbo-professionals en het bedrijfsleven zijn tevreden. Overal in het land zijn er innovatieve ideeën om het onderwijs nog beter te maken. In verschillende regio’s zijn op uiteenlopende onderwerpen inspirerende samenwerkingen tussen studenten, onderwijs en het bedrijfsleven. Alle reden om veel waardering te hebben voor het mbo! Kom daarom op 19 november 2018 naar de Dag van het mbo.

Vele handen maken mooi werk
Ruim 50.000 medewerkers op onze mbo-scholen bereiden dagelijks een half miljoen studenten voor op de arbeidsmarkt en de samenleving van morgen. Zij houden met hun talent en vakmanschap Nederland draaiend. Op de Dag van het mbo laten we Nederland zien wat het beroepsonderwijs te bieden heeft. Dit doen we door de mensen die elke dag het mbo ‘maken’ samen te brengen om het middelbaar beroepsonderwijs te vieren: docenten, instructeurs, bestuurders, het bedrijfsleven en andere onderwijsprofessionals. De (lokale) overheid, politiek, beleidsmakers en wetgevers. En natuurlijk onze studenten.
Breek de dag: eerst kennis en inspiratie…
De Dag van het mbo is een feest voor het hoofd en het hart. ’s Ochtends en ’s middags kun je in het Theater Orpheus in Apeldoorn presentaties volgen van gerenommeerde sprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven, dan wel experts van het ministerie van OCW of het onderwijs. Hun bijdragen gaan over thema’s en onderwerpen die het middelbaar beroepsonderwijs kleuren. Daarnaast zijn er kleinere sessies waarin vakinhoudelijk deskundigen de diepte in gaan en waar praktijkervaringen worden gedeeld. Stel je eigen programma samen en laat je informeren over en inspireren door het mbo.
… daarna het gala!
Met een fraaie opbrengst aan nieuwe ideeën en bruikbare informatie kun je je opmaken voor het daverende slot van de Dag van het mbo: het feestelijke gala waarin de mbo-ambassadeurs van het jaar gekozen worden. De titels worden toegekend aan onder meer studenten, een praktijkopleider en een leerbedrijf. Weten waarom juist deze genomineerden ambassadeurs zijn? Ervaar het tijdens het gala, de afsluiter van de Dag van het mbo!
Over de organisatie

De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
De organisatie is in handen van de MBO Academie.

Aanmelden voor de Dag van het mbo