vrijdag 4 oktober 2019

Finalisten beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend!

De zestien finalisten van de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider zijn bekend. De acht beste leerbedrijven en praktijkopleiders strijden nu verder om de landelijke titel die tijdens de Dag van het mbo op 18 november uitgereikt wordt.

Leerbedrijven en praktijkopleiders zijn enorm belangrijk in de opleiding van mbo-studenten. Deze verkiezing wordt elk jaar gehouden om aandacht te geven aan deze bedrijven en opleiders.

1.600 voordrachten

De selectie van acht leerbedrijven en acht praktijkopleiders is gemaakt uit een recordaantal van 1.600 voordrachten. Een jury van studenten, docenten, scholen en het ministerie van OCW heeft daaruit zestien finalisten gekozen. 

De acht beste leerbedrijven zijn: SGL, WBC en AC Aan de Pas in Bunde; Kredietbank Nederland in Leeuwarden; Stal Beks in Etten-Leur; JC-Electronics in Leek, ITSD in Purmerend, Praxis in Zoetermeer, Bakker Bedrijfswagens in Scherpenzeel en Goudsmederij Mathon in Den Hout.

De beste acht praktijkopleiders zijn: Irma van der Pas van Bink kinderopvang in Hilversum, Grytsje Hellinga van RUG Bureau Onderwijs Onderzoek Strategie in Groningen, Alexander van der Doorn van Kennemer Duincamping Bakkum in Castricum, Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie in Deventer, Luc Uijen van Eyecentre in Maasbracht, Bobbie Walkier van 0930 creative agency in Amsterdam, Anne Kruizinga van Datas Kantoor Kompleet in Groningen, Walter van Ooijen van Scheepvaart & Handelsonderneming Van Ooijen / mbs Zefiros in Amersfoort.

Deze verkiezing is onderdeel van de Dag van het mbo op 18 november. Op deze dag wordt ook uit 42 mbo-studenten de landelijke ambassadeur mbo gekozen. De Dag van het mbo wordt op 18 november georganiseerd in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en SBB.

Leerbedrijven decor van challenge Mbo'ers Pakken Aan

Twee van de beste leerbedrijven zijn ook aanwezig in de Youtube-serie Mbo'ers Pakken Aan waarin 42 ambassadeurs met elkaar strijden om de titel Landelijk Ambassadeur mbo 2019. Deze challenge speelt zich af bij Stal Beks in Etten-Leur en Praxis in Zoetermeer. De eerste aflevering hiervan is inmiddels te bekijken op het Youtube-kanaal van Dit is mbo. De volgende aflevering zal 28 oktober verschijnen.
Finalisten beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend!