Nienke Schaap

Nienke pakt aan!

Wordt Nienke, student patissier, van mboRijnland de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Nienke Schaap

Deel mijn verhaalNienke Schaap

Print mijn poster

Download poster
Interview met Nienke

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Nienke is enorm creatief en denkt vaak 'out of the box'. Zo liet ze zich bij het thema Rusland niet inspireren door de Russische gebouwen met de vele torens, maar bracht een toevallige ontmoeting met een vos tijdens een boswandeling haar op een briljant idee. Haar showstuk, een vos gemaakt van chocolade, kreeg de naam: De natuur van Rusland.
Door haar creativiteit borrelen er allerlei ideeën op bij Nienke. Zo experimenteert ze niet alleen met ingrediënten, maar ook met materialen. Een briljant gevolg hiervan is dat ze decoratiekrullen maakt met een.... boormachine!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De resultaten van Nienke tijdens Skills the Finals, de landelijke vakwedstrijden voor mbo studenten, waren opvallend goed. Hier wist zij als student Zelfstandig werkend bakker, een derde plaats te behalen bij de vakwedstrijden Patissier (een wedstrijd waar ze dus nog helemaal geen opleiding in volgt). Het fantastische resultaat op de skillswedstrijd heeft ook belangstelling getrokken bij medewerkers van Huis ter Duin. Nienke begint in september met een werk/leerplek bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De gasten zullen daar vanaf september kunnen genieten van de kunstige gemaakte patisserie van Nienke. Nienke start in september de opleiding BBL Patissier.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind mijn nominatie echt heel erg leuk. Ik zie het als een waardering voor het harde werken. Daarnaast denk ik dat ik het mbo goed kan vertegenwoordigen door mijn kijk en de ervaringen die ik heb binnen het mbo.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Mijn toekomst plannen zijn groot ;-). Volgend studiejaar ga ik werken bij Huis ter Duin en mijn patisserie diploma halen. Ik zou heel graag mee willen doen met Gouden Gard en Dutch Pasty Award (grote patisserie wedstrijden) en ik wil heel graag veel ervaring opdoen in het buitenland, want patisserie kan je overal ter wereld leren!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Nienke laat zich door niets en niemand uit het veld slaan en zelfs door persoonlijke tegenslagen laat ze zich niet belemmeren om haar doelen waar te maken. Ze is enorm leergierig, niets is haar teveel en staat altijd voor iedereen klaar. Kortom een topper en een plezierige studente!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Nienke heeft zich afgelopen periode ontwikkeld van een enthousiaste stagiaire met de normale basiskennis tot een bijna volwaardig Patissier. Dit door enorme inzet, wat veel vrije tijd kostte, haar capaciteit om zich goed voor te bereiden en nieuwe informatie te verwerken. Als persoon is zij erg prettig om mee te werken, altijd met een lach, altijd positief ingesteld en altijd de uitdaging durven aangaan.

Dit alles heeft geresulteerd in een bronzen medaille tijden Skills The Finals, dit na diverse voorronden. Tevens werkt ze samen met mij tijdens opdrachten voor Barry Callebaut: Trainingen verzorgen op het gebied van chocolade en IJs in Belgie en Nederland, Co-creations (product-ontwikkeling) in Wieze Belgie, Londen VK en Milaan Italië. Sinds enkele weken produceert zij, naast bonbons en taarten, zelfstandig het consumptie ijs bij Soetenso.

In mijn ogen zou zij in aanmerking moeten komen voor de titel landelijke ambassadeur mbo, voor bovenstaande prestaties (meervoud: meerdere speciale prestaties).

Het Leerbedrijf is uitermate trots op de terechte nominatie en vindt dat Nienke een voorbeeld is voor mede-leerlingen, dit door te laten zien dat inzet en enthousiasme resultaat oplevert.

Nils Hendrikse (Soetenso)

School: mboRijnland
Adres:
Bètaplein 18
2321 KS Leiden
Telefoon:
088 222 8250
Website:Leerbedrijf: Soetenso
Nienke Schaap
Nienke Schaap
Nienke Schaap
Nienke Schaap

Nienke in actie tijdens Skills the Finals

Team Midden-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019