Wessel Kabel
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Wessel Kabel van Nova College

Promotie


Deel mijn verhaal





Interview met Wessel

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

De jury was onder de indruk van Wessel's prestatie en zijn passie voor koken. Wessel klopte als kok in opleiding voor zijn stage 'gewoon' aan bij het beste restaurant van de wereld, Noma in Kopenhagen. Hiervoor heeft hij - vooraf - zijn toetsen en kerntaken afgerond, zodat hij zich daar volledig op zijn stage kon storten. Ook tijdens de Nova uitblinkerverkiezing zat Wessel in het buitenland. Hij wilde inspiratie opdoen bij Pakta in Barcelona, het nieuwe restaurant van Ferran Adrià, de voormalige chef-kok van El Bulli. Via een skypeverbinding kon Wessel de bijeenkomst toch meemaken.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

'De manier waarop Noma werkt, is toonaangevend.’ Dat komt Wessel goed uit want hij is ambitieus. ‘De locatie is niet belangrijk, wel het gastronomisch niveau. Ik wil koken op het hoogste niveau dus de restaurants waar ik wil werken, kies ik bewust uit.’

‘Ik wilde graag hun keuken leren kennen, omdat ze gebruikmaken van natuurlijke Scandinavische ingrediënten, zoals mossen en bessen. De koks zoeken zelf naar ingrediënten in de bossen en op het strand.' Ook Wessel ging mee: ‘Wij plukten bijvoorbeeld walnoten, iets plukken en meteen proeven, dat was ik niet gewend. Het was waanzinnig leuk en van de uitleg leer je veel.’ Leerzaam zijn ook de uitstapjes naar boerderijen en brouwerijen en de creatieve sessies waarin de keukenbrigade elkaars gerechten proeft en beoordeelt. Het is de manier voor Noma’s eigenaren om hun passie voor de noordelijke eetcultuur te delen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Wessel had het totaal niet verwacht: 'Ik vond de verhalen van de andere kandidaten heel indrukwekkend. Ik heb mijn stage bij Noma puur voor mijn eigen redenen gedaan. Maar ik vind het wel fantastisch en voel me vereerd.'

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Wessel is bijna klaar met zijn opleiding Zelfstandig werkend kok. Hierna wil hij de sterrenklas gaan doen in Amsterdam. Hij gaat dan stage lopen bij de Vrienden van Jacob. Uiteraard weer een sterrenrestaurant: ‘Ik wil nog heel veel leren en ervaring opdoen. Ook weer in het buitenland. Mijn droom is mijn eigen restaurant te hebben op het hoogste niveau. Maar ik heb nog een lange weg te gaan.’

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Thur Boeckholtz: ‘Eigenlijk sluit Wessels stageperiode bij Noma niet aan op het opleidingsprogramma, maar deze stage geeft hem de kans zijn ambitie waar te maken. Noma is het paradijs voor koks, dit konden we hem niet onthouden. Koks in opleiding komen regelmatig terecht in sterrenrestaurants, maar een buitenlandse stage komt niet vaak voor. Hij is de jongste stagiair daar, de gemiddelde leeftijd is 25 jaar. Wessel is leergierig en ambitieus, het type stagiair dat ze bij Noma zoeken. Voortaan gebruiken ze hem als norm voor stagiairs. Daar ben ik trots op.’

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Keukenmanager van Noma, Leonardo Pereira: ‘We hebben Wessel aangenomen omdat hij zeer gedegen overkwam bij zijn sollicitatie. Hij kwam afspraken op tijd na en hij bleef dit doen tijdens de hele stage. Hij doet het erg goed. Hij neemt initiatief en gaat verantwoordelijk om met de taken die hij krijgt. Los daarvan streeft hij echt naar het hoogst haalbare en daarbij is hij niet bang om collega’s te corrigeren, zelfs niet als ze ouder zijn. Wessel is zeker klaar voor dit vak, zijn houding en betrokkenheid zijn uitmuntend.’

School: Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000



Leerbedrijf: Noma
Adres:
Strandgade 93
DK-1401 COPENHAGEN K
Telefoon:
+45 3296 3297
E-mail:










Reacties (25)

  • Safi
    Hoi, wessel!

    Heel mooie dt ik jou verhal gelest hier mijn stem voor je.

    success!!
       donderdag 16 oktober 2014 10:03
  • Sandra Derksen
    Wessel,
    Via je moeder altijd een beetje je schoolloopbaan gevolgd. Dan is dit toch wel een heel mooi 'toetje'...

    Succes!
       donderdag 2 oktober 2014 15:42
  • Rebecca
    Topper!
       donderdag 2 oktober 2014 10:13
  • Kees
    Heey topper van me je bent neeetjes bezig pik
       dinsdag 30 september 2014 11:44
  • Keetje Scholten
    Ga zo door, top!
       vrijdag 26 september 2014 16:30
  • Evelien van Essen
    Hallo uitblinker! wat goed dat je je talent en inzet zo mooi kan combineren. Veel succes.
       maandag 22 september 2014 14:52
  • Cindy Rodenburg
    Ik heb jou geïnterviewd toen je bij Noma stage liep en ik ben onder de indruk van de manier waarop jij jouw droom probeert te bereiken. Petje af en hier is mijn stem!
       donderdag 11 september 2014 9:46
  • Rosa Wassink
    Hey Wessel! Mooi om te lezen dat je gaat waar je je goed bij voelt! ik kom graag een keer in je restaurant eten tzt! Groet, Rosa Wassink
       maandag 8 september 2014 9:16
  • Els Halfers
    Succes Wessel
    Leuk om te lezen dat je in Kopenhagen stage hebt gelopen.
    Mooie stad, leerlingen van de opleiding Interieuradviseur lopen daar ook stage. Mooi design weet ik van mij leerlingen en ook lekker eten begrijp ik uit jouw verhaal
       dinsdag 2 september 2014 15:27
  • Lucas Land
    Graag gedaan Wessel, ga ervoor!

    Hartelijke groet,

    Lucas
       woensdag 20 augustus 2014 16:22
  • Zekria Mustaf
    Beste Wessel heel veel succes jij komt heel veer in je carierre
    Zal niet zo lang duren dat jij de chef kok bent van een stèren restaurant.
    Gr
    Zekria Mustafa
       maandag 18 augustus 2014 17:19
  • Paul Kwee
    Ik heb op je gestemd hoor maat!
       vrijdag 1 augustus 2014 11:15
  • De Metreys
    We zijn trots op je! Veel succes.
       maandag 7 juli 2014 2:17
  • Meredith Kanninga
    Hoi Wessel
    Hierbij stem ik op jou
    Succes
       zondag 6 juli 2014 12:25
  • Annemieke Loek
    Zet hem op!
       zaterdag 28 juni 2014 11:39
  • Saskia Goedheer
    Hey Wessel, heel veel succes met je campagne. De kop is er af. Ben heel benieuwd hoe je dat met Merel en Merel verder gaat aanpakken. Keep us posted! En ik help je graag.
       vrijdag 27 juni 2014 15:14
  • i.fritz@saenredam.nl
    Wessel! wat leuk en goed dat je vandaag even kwam binnenwaaien op je old school.....Saenredam!! Je hebt allerlei mensen weer geweldig geinspireerd. Nu weten we weer waar we het hier op school allemaal voor doen! Het is altijd leuk om oud-leerlingen te spreken maar jouw verhaal is wel heel erg bijzonder....Kortom we zijn uitermate trots op jou en je succes-verhaal.We zullen zeker stemmen op je en je blijven volgen!! Graag tot ziens in de keuken!
       donderdag 19 juni 2014 17:31
  • Anoniem
    Door mvr. Kabel heb ik 6 stemmen uitgebracht, ik wil een deel van de opbrengst ajb.
       donderdag 19 juni 2014 12:27
  • Henk van der Meulen
    Succes met je verdere carrière. Tot nu toe oogt het indrukwekkend
       woensdag 18 juni 2014 14:05
  • Betty van der Hoeven
    Ik ben zo'n oud medewerker die door Dirk Ranzijn is aangeschreven om op jou te stemmen en dat doe ik met plezier. Mensen met een passie, daar hoort een school vol mee te zitten.
    Zet jezelf en het Nova College op de kaart als de uitblinker van het jaar. Succes.
       woensdag 18 juni 2014 13:54
  • Dirk Ranzijn
    Wessel veel succes met je opleiding en ik hoop dat je veel stemmen zult krijgen. Ik heb de stemmogelijkheid aan veel oud leden van het Nova College doorgestuurd.
       woensdag 18 juni 2014 12:26
  • Anita Puijk
    Super al die mooie plekken waar je werkt. Mijn man is ook kok en de horeca is boeiend om te volgen. Hoop dat je de uitblinker gaat worden
       woensdag 18 juni 2014 10:18
  • mariska scheffer
    Hoi wessel succes hierbij heb je mijn stem groet mariska
       maandag 16 juni 2014 21:29
  • Dick.
    En waar werkt Wessel, uitblinker Wessel, nu?
    Uiteraard bij Screaming Beans onder de bevlogen aansturing van chef-kok Hugo Engels
    Succes Wessel!
       maandag 16 juni 2014 14:42
  • Jorne Rol
    Hey Wessel,
    Wat ontzettend leuk om dit te lezen zeg. Geweldig dat je zo om gaat met je talent en passie. Het is prachtig om een inspiratiebron te kunnen zijn voor anderen. Heel veel succes verder!

    Groet,

    Jorne
       maandag 16 juni 2014 12:19