Randy Oldenziel
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Randy Oldenziel van Alfa-college

Promotie


Deel mijn verhaal





Interview met Randy

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

De 20-jarige Randy uit Stadskanaal volgt in Groningen binnen Sport en Bewegen de opleiding Sport- en bewegingscoördinator met als uitstroomprofiel Lifestyle coach. Hij heeft laten zien dat hij een echt mbo-toptalent is, want hij presteert ver boven de maat! Hij blinkt uit op alle vlakken: aanwezigheid, alle eindopdrachten afgerond met een 9, als een van de eersten van zijn lichting afstuderen ondanks tegenslag en uitval, uitmuntende stages, hij gaf de beste workshop van de klas tijdens het praktijkonderdeel Workshop en een docente vroeg hem als gastdocent voor introductielessen!
Bovendien heeft hij enorm veel doorzettingsvermogen en is erg gedreven: hij weet precies wat hij wil en gaat er helemaal voor, zowel qua opleiding als sporthobby. Randy is een enthousiast en vooral in het noorden bekend motorsporter op het gebied van speedway & grasbaan, waar hij presteert op internationaal topniveau. Na een hersentumoroperatie in september 2013, trainde hij met discipline en volharding zichzelf weer fit en sterk volgens een zelf opgesteld schema. Na 6 weken herstel was hij alweer bezig met school, stage, werk en sport.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Randy blinkt uit op alle vlakken ondanks zware tegenslag en studeert ook nog eens als een van de eersten van zijn lichting af! In de praktijk is hij zo goed, dat hij via stages al geruime tijd werk heeft gevonden in zijn vakgebied, nl. bij een sportschool en een fysiotherapiepraktijk. Dat beide werkgevers bijzonder tevreden zijn, spreekt voor zich. Bij de sportschool kan hij meteen in vaste dienst komen als hij wil en de stage fysiotherapie heeft Randy zelfs op hbo-niveau ingevuld!

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Randy is ondertussen blij en trots met zijn nominatie voor MBO Uitblinker. “Eerst kon ik het maar moeilijk geloven en was ik een beetje verbaasd. Ik heb veel moeten meemaken en ondanks dat wurg ik me toch overal doorheen en bereik ik mijn doelen. Ondertussen presteer ik ook nog eens ongelofelijk goed.” Nu ziet hij in dat het bijzonder is dat hij ondanks negatieve dingen die op zijn pad komen, gemotiveerd en gedreven blijft om zijn doelen te halen, wat vervolgens ook nog lukt en met geweldige prestaties!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Hij barst van de ambitie en werkt doelgericht: hij plant de weg naar zijn doelen weloverwogen en bereidt alles tot in de puntjes voor. Hierdoor is het hem gelukt een van de 400 plaatsen te bemachtigen voor de studie hbo Fysiotherapie. Dit is een grote wens van hem. Daarna wil hij als fysiotherapeut aan de slag. "In dit vak begeleid je mensen met klachten en ziekten en leer je hen (beter) bewegen en help je hen revalideren. Dit geeft hem veel voldoening en vindt hij erg leuk om te doen. Natuurlijk blijft hij ook actief in de motorsport. We zullen waarschijnlijk nog veel van hem horen op het gebied van speedway & grasbaan. Hij is ervan overtuigd studie en hobby prima te kunnen blijven combineren. Hem kennende, gaat dat zeker lukken!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Bethilda Stevens, docente en coach: “Randy is ongelooflijk goed in theorie en praktijk. Hij is letterlijk een topper en niets houdt hem tegen. Half april racete hij voor het eerst weer na een zware hersenoperatie. Helaas verliet hij zijn eerste Nederlandse kampioenschapswedstrijd met een dubbele enkelbreuk omdat hij moest uitwijken voor een voorganger die uitgleed. Dit is zeker niet ten koste van zijn studie gegaan, want een week later voerde Randy met een medestudent gewoon volgens planning een praktijkexamenopdracht uit. Hij heeft zelfs alle examens volledig en tijdig uitgevoerd en was al na vier weken weer volledig aanwezig op zijn stageadres.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Jolanda Gaastra van Fysiotherapie Mantinghcentrum in Stadskanaal: “Als fysiotherapeute die Randy de afgelopen twee schooljaren heeft begeleid, vind ik dat Randy een echte uitblinker is. Dit is vooral omdat hij professioneel en bescheiden is, gedreven is en precies weet wat hij wil in de toekomst. Ook komt hij altijd enthousiast over, heeft hij geduld en oprechte interesse in anderen en is hij behulpzaam. Kortom, Randy is een echte kanjer!”

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
0800-8100



Leerbedrijf: Fysiotherapie Mantinghcentrum
Adres:
Blokwieke 94-A
9501 EZ Stadskanaal
Telefoon:
0599-610872 / 06-40428850




Oldenziel tweede bij Internationale grasbaanraces 2013
Oldenziel tweede bij Internationale grasbaanraces 2013

Tijdens de Internationale grasbaanraces 2013 werd Randy tweede op zijn thuisbaan in Stadskanaal.

Randy Oldenziel
Randy Oldenziel
Randy de motorsporter
Randy de motorsporter

Randy met zijn motorsportspullen. Hij is een fanatieke sporter op het gebied van speedway & grasbaan. Kijk op www.randyoldenziel.nl.

Alfa-college Uitblinker Randy Oldenziel
Alfa-college Uitblinker Randy Oldenziel






Reacties (41)

  • Laura Oldenziel
    Lieve Randy,

    Ik ben erg trots op een broer zoals jij, wat jij allemaal wel niet hebt doorstaan en vervolgens ook nog een topprestatie leveren op school. Ik heb veel van je geleerd als het gaat om doorzetten en positief denken. Ik denk dat veel mensen wat van jou hebben geleerd. Hoe je omgaat met mensen op je stage is geweldig. Mensen zijn dol op je en terecht. Je blijft altijd doorzetten wat er ook gebeurt. Nooit laat jij je schouders hangen, dat vind ik zo ontzettend knap. Als je ergens voor gaat, maakt niet uit hoeveel tegenslagen je krijgt, je blijft van het goede uitgaan, geweldig! Randy ik weet zeker dat jij niet alleen mijn voorbeeld bent, maar ook het voorbeeld voor heel veel anderen. Ik heb heel veel respect voor je.
       donderdag 9 oktober 2014 9:21
  • Kasper Heijnen
    Ik stem zeker op jou.
       dinsdag 7 oktober 2014 22:35
  • marga Vijfschaft.
    Een top kerel.
    Als je dit op jonge leeftijd al mee hebt gemaakt en er dan nu weer zo stoer voor gaat. Respect Randy. Ik hoop dat veel mensen kracht vinden uit jouw n positieve instelling. Topper , bedankt voor de geweldige inzet om ook andere mensen te stimuleren om te blijven vechten. Het beste resultaat ben jij, geweldig.
    Liefs ., Collega van je trotse schoonmoeder.
       vrijdag 3 oktober 2014 17:44
  • Arjan Essing
    Geweldig veel respect voor jouw doorzettingsvermogen! Mentale en fysieke hardheid zijn bovengemiddeld aanwezig, topper!
       woensdag 1 oktober 2014 19:12
  • Heidering Wagenfeld
    The best
       maandag 29 september 2014 13:08
  • Randy Oldenziel
    Iedereen bedankt voor deze geweldige berichten!
       maandag 29 september 2014 8:59
  • Alda Lesschen
    Beste Randy
    Je verdient het zeker!
    Vanaf groep 3 heb je laten zien dat je een echte doorzetter bent. Laat zich ondanks alle tegenslagen niet uit het veld slaan, maar vecht door!
    Je bent een echte topper!
       zondag 28 september 2014 21:03
  • Alda Lesschen
    Beste Randy
    Je verdient het zeker!
    Vanaf groep 3 een echte doorzetter. Geft je door alle tegenslagen niet over, maar vecht voor alles!
    Je bent een topper.....
       zondag 28 september 2014 21:00
  • Yolanda Koerting
    Diep respect hoe jij in het leven staat!
       donderdag 25 september 2014 15:13
  • Stichting STOPhersentumoren.nl
    Beste Randy,
    Je zou een ambassadeur voor onze stichting kunnen zijn. Laten zien dat je niet bij de pakken neerzit, hoe zwaar je ziekte ook is. Leren omgaan met de nieuwe situatie, deze je eigen maken, en dan doorgaan met je leven en je toekomst dromen. Een kanjer dus, daarom mijn stem.
    Klaske Hofstee, voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
       donderdag 25 september 2014 8:51
  • Nick Drenthe
    Enthousiast, vriendelijk en een keiharde doorzetter! Aantal keer in de sportschool gesproken. Topper is dit!
       dinsdag 23 september 2014 9:45
  • Wim Wubs
    Deze Bikkel heeft de nodige problemen overwonnen met een gouden hart, grote dosis humor, een relativerende instelling voor de belangrijke zaken in het leven. Daardoor van klein af aan een doorzetter van formaat. Ik heb grote bewondering voor deze MBO-er. Hij is een groot voorbeeld voor zijn leeftijdgenoten.
       donderdag 10 juli 2014 21:25
  • Truus
    Geweldig zo'n doorzettingsvermogen.
       zaterdag 5 juli 2014 21:14
  • Kristie van Steden
    Uiteraard stem ik! X
       donderdag 3 juli 2014 21:10
  • Cathy Klein
    Doorzetter, gedreven, doelgericht, enthousiast, bescheiden mensvriendelijk Randy verdient het gewoon!
       donderdag 3 juli 2014 10:10
  • Herman Vogt
    Zulke toppers moeten we meer hebben
       woensdag 2 juli 2014 13:21
  • Opa en Oma Oldenziel
    Wanneer er een iemand is die het verdient, ben jij het wel met je geweldige positieve denken en doorzettings vermogen.
       zondag 29 juni 2014 9:28
  • tallo Oldenburger
    Ga zo door dan komt alles goed
       vrijdag 27 juni 2014 16:19
  • Casper Sommer
    Goedzo!
       woensdag 25 juni 2014 12:55
  • Jurjen Ekamper
    Randy is een jongen die oprecht eerlijk is, zoals hem zijn er maar weinig in onze maatschappij .Dit ondanks zijn eigen tegenslagen, blijft hij positief en probeert zowel voor zichzelf als voor anderen het beste eruit te halen. Vandaar dat hij ook voor een studie (beroep) kiest waarin hij ook voor zichzelf voldoening kan halen en mensen kan helpen. Zo'n jongen dat is pas een uitblinker, een echte Topper!!!
       dinsdag 24 juni 2014 22:50
  • Eddie en Ina
    Randy verdient het zeker!
    Als er iemand is die doorzettingsvermogen heeft is Randy het wel. Op en top een sportman die nooit opgeeft, maar bovenal een geweldig mens. Altijd vriendelijk en opgewekt en altijd bereid om iemand te helpen zonder eigenbelang.
    Randy jij bent onze topper!!!
       donderdag 19 juni 2014 20:09
  • monique spierings
    Je bent echt een ambassadeur voor doorzettingsvermogen.
    Geweldig.
       donderdag 19 juni 2014 10:17
  • Mark Geerink
    Wat een prestatie! RESPECT
       donderdag 19 juni 2014 9:34
  • Henri Grachten
    Randy verdient het
       woensdag 18 juni 2014 23:14
  • Elly Tomberg
    Het is altijd een plezier om les te krijgen als Randy er is. Hij zorgt voor sfeer. Hij let goed op hoe het gaat en geeft aanwijzingen als je bep. oefeningen lastig vind of niet goed doet. Verder inderdaad altijd enthousiast; hij heeft er zin in.
       woensdag 18 juni 2014 21:50
  • Riet Hospers
    Ook ik ben het eens met de vorige schrijvers,Hij is een topper
       woensdag 18 juni 2014 21:06
  • Marouschka
    Randy is een topper
       woensdag 18 juni 2014 16:53
  • Alie Hulshof
    Alles is hierboven al beschreven ik sluit me graag daarbij aan.
       woensdag 18 juni 2014 15:48
  • wietske heuker
    Randy verdient het zeker. Zijn prestaties op de baan en op school.
    Daarnaast is hij ook nog super sociaal en een echte doorzetter.
    Hij verdient die titel gewoon!!!
       woensdag 18 juni 2014 12:23
  • kimberly jane van de merbel
    Ondanks dat wij maar even met elkaar in de klas hebben gezeten wil ik kwijt dat dit je zeker gegund is. Heel veel succes in je verdere carrière! Jij komt er wel!
    Groetjes je oud klasgenoot
       woensdag 18 juni 2014 12:02
  • Janneke Wolting
    Als iemand het verdient is het Randy
       woensdag 18 juni 2014 11:19
  • roelie wiffers
    Topper!!!
       dinsdag 17 juni 2014 21:50
  • Opa en Oma Nieman
    Als groot ouders hebben wij Randy van af zijn geboorte kunnen volgen wij weten als geen ander wat er in zijn jonge leven heeft plaats gevonden wat heeft hij moeten knokken om er bij te blijven en dan te zien wat hij ondanks al zijn tegenslagen tot nu toe heeft bereikt dan kun je niet anders dan dankbaar zijn wat een karakter en wat een wilskracht om zijn dromen werkelijkheid te laten worden .Randy verdient deze titel.
       dinsdag 17 juni 2014 20:47
  • jan mulder
    Topper
       dinsdag 17 juni 2014 8:28
  • Jeanet
    Een grote topper zoals hij verdiend deze titel
       maandag 16 juni 2014 20:58
  • fam. ijtsma, hoogeveen
    Zoveel pech en dan nog zo presteren, klasse.
       maandag 16 juni 2014 20:54
  • Henk rijks
    Goed gedaan Randy een rustige jongen alleen niet op de motor niet te veel tegenslag meer en blijf met beide voeten op de grond en ik zie je dan nog een hele grote worden succes voor je verdere wedstrijden dit jaar
       maandag 16 juni 2014 17:28
  • Bert Swarts
    Randy is een pracht van een jongen, sociaal, eerlijk en uiterst sportief.
    Ik ken Randy vanuit de baansport en ook daar onderscheid hij zich op een erg positieve manier.
    Zijn prestaties en doorzettingsvermogen zijn voor zowel zijn studie als voor zijn sport geweldig.
    Een mens die zoveel tegenslagen kende en altijd positief blijft verdient het om Alfa-uitblinker van 2014 te worden.
    Randy, een topper met een gouden hart.
       maandag 16 juni 2014 16:04
  • Honda NSF100 racingteam Jurgen Kramer.
    Wij vinden dat deze altijd vrolijk ogende, vastberaden topper die ook nog eens lekker rustig en bescheiden is , het gewoon verdient om deze titel te ontvangen.
    Deze jongen is een groot voorbeeld voor menig ander!
       maandag 16 juni 2014 14:53
  • jan kuipers
    ik maak voor het 4e seizoen deel uit van het racing team randy oldenziel waaarin ik de pr en een stukje begeleiding voor mijn rekening neem , en dat met veel plezier want randy is een super aardige en sociale jongen die veel wil aannemen op het gebied van tips die hij krijgt en die altijd correct blijft zowel op als buiten de baan,voeg daar bij zijn ontzettende knokkersmentaliteit want opgeven komt in zijn woordenboek niet voor, ik beschouw het dan ook als een eer dat ik deel uit mag maken van zijn team, kortom een jongen om van te houden dus ik zou zeggen stemmen op deze topper. (ps) terwijl ik dit schrijf wil ik nog even vermelden dat randy zich gisteren heeft geplaats voor de europese finale grasbaan in st macaire in zuid frankrijk op 28 juni en dus bij de beste 18 van europa hoort.
       maandag 16 juni 2014 14:13
  • Tineke Nieman
    Inderdaad is deze jongen erg bijzonder. Bovenstaande geeft erg duidelijk weer hoe Randy in het leven staat. Een bescheiden, lieve en positieve jongen ondanks tegenslagen..Verdient deze titel gewoon!
       maandag 16 juni 2014 11:35