Projectinformatie Foto's / Video's School

Studenten Sport & Bewegen aan de slag in Ethiopië.

Twaalf dagen naar Ethiopië en een rugzak vol ervaringen weer mee terug naar huis.
Zo hebben Astrid en Lisette - studenten van Sport & Bewegen - hun avontuur in Ethiopië beleefd. Via sponsoring hebben ze het voor elkaar gekregen dat ze in Ethiopië op projectbasis aan de slag konden met hun opleiding, onder toeziend oog van docent Marcella Huiskens.
Op de eerste dag werden ze meteen al blootgesteld aan de barre omstandig-heden waarin sommige mensen leven. Twee kleine kinderen, die door hun moeder de straat op worden gestuurd om te bedelen: Het is lastig om daar weerstand aan te bieden. Het gevoel van onmacht is de dagen daarna ook zeker nog wel bijgebleven bij de studenten.
Later zijn ze op bezoek geweest bij diverse scholen waar kinderen met een beperking bewegings-lessen krijgen van een trainer die zelf een lichamelijke beperking heeft.
Elke keer weer kregen ze een warm welkom van de kinderen. Ze waren erg blij dat ze er waren. Met pijn in hun hart moesten ze elke keer weer afscheid nemen. Het middagprogramma stond in het teken van wereldburgerschap. Onze studenten waren gekoppeld aan een Ethiopische student, hun buddy. Samen met deze buddy werd er gesproken over zeer uiteenlopende onderwerpen: politiek, geloof, vriendschap, onderwijs, gezondheid, enzovoort. De centrale vraag hierbij was of Ethiopië geholpen moet worden en waar je dan moet beginnen. En vooral dat leverde mooie ideeën en nieuwe meningen op.
De Ethiopische studenten werden ook meegenomen in de wereld van de mensen met een beperking in Ethiopië. Zo maakte de sociale werkplaats voor blinden en slechtzienden veel indruk op hen. Ook het revalidatiecentrum voor kinderen met klompvoetjes werd als een bijzonder en waardevol bezoek ervaren. Als afsluiting werd er tijdens een traditionele koffieceremonie aan iedereen een certificaat voor wereldburgerschap uitgereikt.
Met de trainers en de kinderen met een beperking is een circusact voorbereid. Na een ochtend oefenen was er ’s middags de uitvoering voor een publiek van ongeveer 600 kinderen.
Astrid en Lisette zijn een zeer mooie ervaring rijker. Ze hebben zeer intens genoten van alles wat ze hebben gedaan en gezien. Ze willen alle sponsoren bij deze dan ook hartelijk bedanken voor hun donatie, die ten goede zal komen aan de opleiding van de trainers.
Studenten Sport & Bewegen aan de slag in Ethiopië. is toegevoegd door Rieke van Rees op 11 april 2012

Reacties (1)

  • Patricia
    Leuk initiatief alelen jammer dat er wel groepen uitgesloten worden deze kleding te kopen Ik zelf ben bloeddonor van mijn 18e tot mijn 45ste geweest maar een maand na mijn laatste donatie vorig jaar, bleek ik borstkanker te hebben en nu mag ik de rest van leven geen bloed meer doneren.Hoe gaan jullie dit oplossen?
       donderdag 17 mei 2012 14:11